Dimecres, 2 de juliol de 2025
És notícia

ATENCIÓ | Detingut un empresari per ‘blanquejar’ carn podrida per a la seva revenda

Avatar photo
El desaprensiu empresari, a més, tenia treballant en condicions de semiesclavitud immigrants sense papers
Carn podrida, en mal estat
La Policia Nacional ha detingut un empresari per adulterar carn en putrefacció amb blanquejants de construcció i sulfits per millorar-ne l’aspecte i vendre-la.
Amb això, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Madrid, eliminava l’olor i l’aparença en descomposició de la carn, i proporcionava un aspecte aparentment saludable durant 5 o 6 dies més.
Feia servir treballadors estrangers en situació irregular als que imposava jornades de fins a 26 hores contínues per salaris miserables, que de vegades ni abonava, no dubtant a amenaçar-los si protestaven per les seves condicions laborals.
Aquest empresari va ser detingut quan els agents el van trobar amagat a les seves instal·lacions, com a presumpte responsable d’un delicte contra la salut pública, un delicte contra els drets dels treballadors, defraudació de fluid elèctric i contra la hisenda pública.
La investigació va començar després de rebre una denúncia de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Madrid en què s’adonava de la contractació de persones en situació irregular en una empresa del sector carni de la localitat de Leganés.
Un cop avançada la investigació, els agents van tenir coneixement que aquest empresari podria estar afegint productes químics il·legals per al tractament de carn fresca, així com un producte destinat a tasques de construcció, més concretament un utilitzat habitualment per allisar les parets.
A més, també podria estar defraudant una important quantitat de fluid elèctric. Durant la investigació es va poder conèixer que aquest empresari tenia alliçonats els seus empleats perquè s’amaguessin si detectaven la presència policial.
Els exigia que s’escapessin, bé per una trapa al sostre de la nau, a la qual s’accedia pujant a una cadira, o a través d’una escala en una cambra de quadres elèctrics que donava al terrat.

FORTOR DE PODRIT

A més, els amenaçava de denunciar la seva situació irregular si no accedien a les seves exigències laborals. Des de l’exterior es percebia la gran olor de putrefacció que provenia de l’interior de la nau.
Per aquests fets, el dia 26 de juny passat, es va procedir a l’entrada i registre en aquesta empresa juntament amb la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, localitzant gran quantitat de carn putrefacta a les cambres frigorífiques.
També es van trobar els productes químics i els blanquejants de construcció utilitzats per adulterar la carn. Els investigadors van poder comprovar que la nau comptava amb una instal·lació elèctrica il·legal amb què defraudava gran quantitat de fluid elèctric.
Per tot això, la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid va ordenar el precinte i la clausura de l’activitat mercantil d’aquesta empresa, que només disposava d’autorització per manipular carn de porcí, tot i que a l’interior es va trobar tota mena de carns, fins i tot de pollastre.
A més, es va realitzar un estudi urgent de la documentació requisada al registre per poder determinar els llocs i empreses on pogués haver-se distribuït la mercaderia adulterada, traslladant la informació a l’autoritat sanitària pertinent.
Durant el registre es va localitzar l’empresari amagat a les seves pròpies instal·lacions, i va procedir immediatament a detenir-lo, com a presumpte responsable d’un delicte contra la salut pública, un delicte contra els drets dels treballadors, defraudació de fluid eclèctic i contra la hisenda pública per frau a l’IVA. Després de ser arrestat va ser posat a disposició judicial. 
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Previous Post
Estafa

Desarticulen una falsa empresa d’inversions que va estafar més de 10 milions d’euros a centenars de víctimes

Related Posts